DORDT PROMS 2022

DORDT PROMS 2022

In samenwerking met de Stichting Kunstmakers organiseert Concert in Dordt woensdagavond 13 juli, in de mooie en sfeervolle Grote Kerkstuin, de eerste ‘Dordt Proms’. Een prachtig lichtvoetig programma met de top van de Nederlands klassieke musici en als uitsmijter het Engelse Stringfever. Aanvang 20u, vanaf 19.15u kunt u plaatsnemen op de tribune.

 

BESTEL HIER UW TICKETS

 

PROGRAMMA

Artex Saxofoonkwartet

artex dordt promsGedreven, met passie en plezier! Zo zou je de vier saxofonisten van het Artex Quartet het beste kunnen omschrijven. Met de liefde voor alle mogelijkheden van de kamermuziek komen ze samen om op het hoogste niveau te musiceren.

Artex beweegt zich voort als een kameleon door de muziek, of het nou gaat om serene, romantische klanken, vervreemdende improvisaties of rauwe, schurende beats. Beperkingen zijn verrijkende uitdagingen voor dit veelzijdige saxofoonkwartet. De kwartetleden hebben gestudeerd aan conservatoria van Amsterdam en Utrecht en hebben workshops en masterclasses gevolgd over de hele wereld.

 

Artex Saxofoonkwartet bestaat uit:

Christiaan van der Weij  sopraansaxofoon
Sven Smeets altsaxofoon
Miriam Stoffelsma tenorsaxofoon
Nina van Helvert baritonsaxofoon

Lavinia Meijer

dordt proms

Winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika.

Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. 

Lavinia’s albums zijn wereldwijd uitgebracht en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

Jeroen en Maarten van Veen

dordt proms

De broers  en pianisten Jeroen en Maarten van Veen bewandelen beiden een eigen muzikaal pad en zijn in Nederland van grote invloed op de beleving van hedendaagse muziek. Uniek voor Dordt Proms is het dat zij nu samen op 1 podium staan. 

Jeroen van Veen 
De Nederlandse pianist en componist, Jeroen van Veen is de belangrijkste exponent van het minimalisme in Nederland van vandaag. Jeroen van Veen (1969) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Alwin Bär en Håkon Austbö. In 1993 slaagde hij voor het Uitvoerend Kunstenaarsexamen. Momenteel maakt hij furore  met zijn ligconcerten door het gehele land en speelt daar composities van ten Holt, en Einaudi en Philip Glass.

Maarten van Veen
Dirigent en pianist, komt uit een muzikale familie. Hij begon al op jonge leeftijd met pianospelen en volgde lessen dirigeren aan het conservatorium Utrecht bij Kenneth Montgomery en later bij Arie Van Beek. Hij studeerde bij Philip Herreweghe en Frans Brüggen op authentieke muziekuitvoering. Van Veen is dirigent van het Doelensemble. 

Pianoduo Van Veen namen in 1992 al hun eerste cd op met werken voor een en twee piano’s. Ze speelden met orkesten onder leiding van Howard Williams, Peter Eötvös, Neal Stulberg en Robert Craft. Zowel solo als pianoduo speelden de broers recitals in Oostenrijk, België, Canada, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Indonesië,  Italië, Rusland en de VS.
Zij spelen tijdens Dordt Proms:

  • Rhapsody in Blue for two pianos G. Gershwin,  
  • Pictures of an Exhibition for two pianos M. Mussorgsky

 

Stringfever

dordt proms

Vier bijzondere muzikale broers; De familie Broadbent. Omdat ze uit een familie van muzikanten kwamen, was het logisch dat de Broadbent-jongens hun vader zouden volgen in het muziek vak. 

“Get your act together” is een veelgebruikte uitdrukking, maar in 2003 deden de Broadbent-jongens dat ook en vormden Stringfever.

Giles en Ralph studeerden aan de Royal Academy of Music en Graham aan het Royal College. Giles dirigeerde orkesten  van verschillende West End-shows. (Sunset Boulevard, Phantom of the Opera en My Fair Lady). Jongste broer Neal zou gaan studeren aan de Guildhal School of Music, maar in plaats daarvan werd hij door zijn broers gekidnapt om cellist te worden in hun nieuwe groep – Stringfever!

Verwonder je over deze wereldberoemde muzikale familie. Zij spelen van Bach tot Metallica. Alles elektronisch aangestuurd. Een ongelofelijk spetterende en komische maar vooral muzikale show, waar Dordrecht nog lang over zal napraten.


Bezetting:

Giles Broadbent Electrisch Viool  5 snaren
Ralph Broadbent Electrisch Viool  6 snaren
Graham Broadbent Electrisch Viool 5 snaren
Neal Broadbent Electrische Cello + beatbox  

kunstmakers logo

OVER KUNSTMAKERS

Stichting Kunstmakers

Munt 7
3311 EG Dordrecht 

Tel: 078 – 6 45 41 91

KvK: 65114213
BTW nr: 855985616 (RSIN)
ANBI status: in aanvraag

Email: info@kunstmakers.com
Website: www.kunstmakers.com

 

Het (onbezoldigde) bestuur van Stichting Kunstmakers bestaat uit:

Voorzitter: Ifor Schrauwen
Secretaris: vacant
Penningmeester: Cees den Bakker

Personeel en organisatie worden ingehuurd en ontvangen een vergoeding per project.