Silver Talent Show Dordrecht 2022

Never Enough winnaar van de Silver Talent Show!  

Afgelopen zaterdag heeft het damestrio Never Enough de eerste prijs gewonnen tijdens de uitverkochte finale van de Silver Talent Show Dordrecht 2022. De tweede plek werd bemachtigd door Ruud Kayk en een gedeelde derde plek voor Gaby Barneveld en Dick Brouwers (onder begeleiding op piano van Jeanette van Wijngaarden). De drie winnaars krijgen niet alleen een trofee, maar mogen ook soleren tijdens aMeezing op Big Rivers Festival 2023. Voor Never Enough is er ook nog een fotoshoot door fotograaf Rob van der Pas.  Alle 12 deelnemers maakten er een kwalitatief hoogstaande middag van.

Winnaars Silver Talent Show 2022 samen met wethouder Chris Benschop

Wat is de ‘Silver Talent Show’?

De Silver Talent Show is een talentenjacht voor Dordtenaren die 55+ zijn, om ze meer te betrekken bij de activiteiten rond om Big Rivers. Zo mogen de winnaars soleren bij het optreden van aMeeZing op Big Rivers in de maand juli. Het motto van het Big Rivers Festival is “iedereen hoort erbij”, dat zijn dus ook zeker de oudere bewoners van de stad.

Daarnaast is de Silver Talent Show ook een evenement waar mensen kunnen samenkomen, hun zangtalenten met elkaar kunnen delen en ook ontwikkelen. Tijdens de voorrondes krijgen de deelnemers namelijk ook coachingsessies van deskundigen om hun optredens nog beter te maken.

Hoe werkt het? 

  • Inschrijven was mogelijk tot 1 september. We hadden dit jaar maar liefst 24 talenten (solo, duo of band) die zich hadden ingeschreven voor deze editie van de Silver Talent Show
  • Nadat een kandidaat zich heeft ingeschreven wordt deze in een van de selectierondes geplaatst en komt daarna terecht in een van de 2 coaching rondes. Hier krijgt de kandidaat adviezen van deskundigen over hoe zij of haar optreden kan verbeteren.
  • Geselecteerde kandidaten gaan naar de halve finale. De 2 halve finales zullen, met publiek, plaatsvinden op 9 en 10 oktober. De beste 3 van iedere halve finale gaan naar de finale op 16 oktober in het Energiehuis Dordrecht.
  • Finalisten treden op tijdens de tour langs de verzorgingshuizen (data nader te bepalen)Gezien de nog steeds geldende coronabeperkingen, zal deze tour waarschijnlijk komen te vervallen.
  • Winnaars van de finale ontvangen een trofee en deze winnaars zullen tevens soleren tijdens het populaire ‘aMeeZing Big Rivers’ (16 juli 2022). Dit is het meezing (sing-along) onderdeel van Big Rivers uitgevoerd door het aMeeZing Projectkoor onder leiding van dirigent John Stinissen.