Silver Talent Show Zwijndrecht 2022

Louise Runtu winnaar van de Silver Talent Show Zwijndrecht!  

Zaterdag 29 oktober 2022 heeft Louise Runtu de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van de Silver Talent Show Zwijndrecht. De tweede plek werd bemachtigd door het gave kwartet Switch en de derde plek ging naar Philip Westerlaken. Louise Runtu mag soleren tijdens aMeezing op Big Rivers Festival 2023. Alle deelnemers hebben onwijs hun best gedaan en er een mooie middag van gemaakt.

Wat is de ‘Silver Talent Show’?

De Silver Talent Show is een talentenjacht voor Dordtenaren die 55+ zijn, om ze meer te betrekken bij de activiteiten rond om Big Rivers. Zo mogen de winnaars soleren bij het optreden van aMeeZing op Big Rivers in de maand juli. Het motto van het Big Rivers Festival is “iedereen hoort erbij”, dat zijn dus ook zeker de oudere bewoners van de stad.

Daarnaast is de Silver Talent Show ook een evenement waar mensen kunnen samenkomen, hun zangtalenten met elkaar kunnen delen en ook ontwikkelen. Tijdens de voorrondes krijgen de deelnemers namelijk ook coachingsessies van deskundigen om hun optredens nog beter te maken.

Hoe werkt het? 

  • Inschrijven was mogelijk tot 1 september. We hadden dit jaar maar liefst 24 talenten (solo, duo of band) die zich hadden ingeschreven voor deze editie van de Silver Talent Show
  • Nadat een kandidaat zich heeft ingeschreven wordt deze in een van de selectierondes geplaatst en komt daarna terecht in een van de 2 coaching rondes. Hier krijgt de kandidaat adviezen van deskundigen over hoe zij of haar optreden kan verbeteren.
  • Geselecteerde kandidaten gaan naar de halve finale. De 2 halve finales zullen, met publiek, plaatsvinden op 9 en 10 oktober. De beste 3 van iedere halve finale gaan naar de finale op 16 oktober in het Energiehuis Dordrecht.
  • Finalisten treden op tijdens de tour langs de verzorgingshuizen (data nader te bepalen)Gezien de nog steeds geldende coronabeperkingen, zal deze tour waarschijnlijk komen te vervallen.
  • Winnaars van de finale ontvangen een trofee en deze winnaars zullen tevens soleren tijdens het populaire ‘aMeeZing Big Rivers’ (16 juli 2022). Dit is het meezing (sing-along) onderdeel van Big Rivers uitgevoerd door het aMeeZing Projectkoor onder leiding van dirigent John Stinissen.